titel_home

Andere werkplekken

Werkvloer

Naast de meest bekende werkplekken zoals een raamstraat, een club/ privéhuis of in de escort, zijn er ook andere plekken waar seksueel dienstverleners werken. Niet op elke plek waar seksuele dienstverlening plaatsvindt is dat legaal. Hieronder kun je lezen over de andere werkplekken en of het legaal is of niet.

Internet

Er is op internet een groot aantal erotische websites waarop verschillende diensten worden aangeboden. Als seksueel dienstverlener kun je via internet contact maken met klanten.

Er zijn websites en apps waar je een advertentie kunt plaatsen. Je plaatst dan een foto en een beschrijving van je dienstverlening. Benoem wat je allemaal doet bijv. pijpen, neuken en/of anaal. Laat weten waar je werkt, wanneer je werkt en hoe je bereikbaar bent.

Denk er aan dat bij het plaatsen van informatie iedereen deze informatie kan zien, dus ook familie en vrienden. Je kunt ervoor kiezen om je foto onherkenbaar te maken en een werknaam te kiezen. Onder het hoofdstuk privacy vind je meer informatie over het beschermen van je privacy.

Webcam

Je kunt via een website chatten met klanten en een webcam aanzetten. De klanten zien jou dan via hun computerscherm. Klanten kunnen met hun creditcard per minuut betalen. Je kiest zelf hoe jij je presenteert en wat je wel of niet doet voor de webcam.

Thuiswerk

Er zijn seksueel dienstverleners die klanten thuis ontvangen. In Den Haag mag je in verband met regelgeving van de gemeente niet thuiswerken. In sommige randgemeenten mag thuisontvangst wel, zoals in Voorburg en Zoetermeer. Deze randgemeenten hebben wel een aantal regels verbonden aan thuiswerken waaronder dat je niet dagelijks mag adverteren en dat je ingeschreven moet zijn op het adres. Voor meer informatie over thuiswerken kun je contact opnemen met Spot 46.

Straatprostitutie en tippelen

In maart 2006 is de tippelzone in Den Haag gesloten. Het is nu verboden om in Den Haag op straat te werken. Je kunt hiervoor een boete krijgen van de politie als je dit wel doet. Ondanks dat het verboden is, werken er seksueel dienstverleners op straat in Den Haag. Dit is niet altijd veilig en brengt risico’s met zich mee zoals gezondheidsrisico’s en veiligheidsrisico’s. Steden waar je wel kunt tippelen zijn Arnhem en Nijmegen.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je meer informatie over de verschillende werkplekken? Wil je meer weten over veilig werken? Neem contact op met Spot 46.