titel_home

Andere werkplekken

Werkvormen

Werk je via het internet, de webcam of ontvang je klanten thuis dan werk je als zelfstandig ondernemer of kan je je aansluiten bij de coöperatie.

Zelfstandig ondernemer

Bij de Kamer van Koophandel kun je je inschrijven in het handelsregister. Hiervoor heb je nodig:

  • bedrijfsnaam
  • contactgegevens (eventueel correspondentie adres)
  • persoonlijke gegevens (burgerservicenummer en inschrijving gemeentelijke basis administratie)


De gegevens in het handelsregister zijn openbaar, onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om privégegevens af te schermen. Je betaalt een eenmalige inschrijfvergoeding van €50. De Kamer van Koophandel geeft je gegevens door aan de Belastingdienst en je ontvangt direct een btw-nummer.

Coöperatie

Er bestaat een mogelijkheid om je als seksueel dienstverlener aan te sluiten bij een coöperatie. Er is namelijk een coöperatie speciaal voor seksueel dienstverleners. Elke maand maak je het geld wat je verdiend hebt naar hen over. Zij dragen de nodige belasting voor je af en betalen de sociale verzekeringen. Wat er daarna netto overblijft is voor jou. Je krijgt hier een maandelijks overzicht van en kan daarmee bij instanties aantonen wat je inkomsten zijn.

Ook als je aangesloten bent bij de coöperatie moet je zelf jaarlijks aangifte van je inkomsten doen bij de Belastingdienst.

Straatprostitutie en tippelen

In maart 2006 is de tippelzone in Den Haag gesloten. Het is nu verboden om in Den Haag op straat te werken. Je kunt hiervoor een boete krijgen van de politie als je dit wel doet. Hoewel het verboden is, werken er seksueel dienstverleners op straat. Dit is niet altijd veilig en brengt risico’s met zich mee zoals gezondheidsrisico’s en veiligheidsrisico’s.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je advies op maat over een geschikte werkvorm? Wil je meer informatie over het legaliseren van je werkzaamheden? Wil je weten wat het inhoudt om als zelfstandig ondernemer of via een coöperatie te werken? Neem contact op met Spot 46.