titel_home

Andere werkplekken

Geldzaken

Hoe je je geldzaken goed regelt hangt erg af van de diensten die je aanbiedt en op welke manier je dit doet. Wil je een idee krijgen van wat je kan vragen voor je diensten, kijk dan bij raam, club/ privéhuis of escort.

Kosten

Bij het werken in de seksuele dienstverlening zijn er een paar algemene kostenposten zoals je werkkleding, je telefoonrekening, condooms en attributen (sponsjes, dildo, vibrator enz.). Per werkplek kunnen er kosten bijkomen zoals kamerhuur en/of reiskosten.

Boekhouden

In een kasboekje houd je bij wat je per dag verdient en uitgeeft. Door dit overzicht houd je zicht op je geldzaken. Bij het opting-in systeem of via de coöperatie wordt de belastingafdracht verzorgd door de exploitant of de coöperatie. Als je niet via het opting-in systeem of de coöperatie werkt, kun je er voor kiezen om zelf je belastingaangifte te verzorgen of je kunt een boekhouder vragen om dat te doen. Voor ongeveer €450 per jaar kan een boekhouder de belastingaangifte voor jou verzorgen. Het voordeel is dat hij/zij op de hoogte is van de regels die er gelden en eventuele belastingvoordelen kan toepassen. Het is hoe dan ook verstandig om je geldzaken goed op orde te hebben. Je bent zelf eindverantwoordelijke voor je bedrijfsvoering.

Bankrekening

Het is aan te raden om regelmatig je verdiende geld op een bankrekening te storten. Vaste lasten zoals je zorgverzekering en de huur van je woning kunnen op die manier (automatisch) betaald worden. Door een gedeelte van je inkomen apart te zetten op een spaarrekening, heb je geld achter de hand voor onverwachte uitgaven, voor als je een keer ziek bent of voor als je gestopt bent met werken (pensioen).

Schulden

Het op orde brengen en houden van een (financiële) administratie is niet altijd makkelijk. Het kan voorkomen dat je wel eens vergeet om een rekening te betalen en te maken krijgt met schulden. Vaak is het mogelijk om met de organisaties bij wie er een schuld is, een betalingsregeling te treffen. Doe dit zo snel mogelijk, anders loopt de schuld op. Als je hier zelf niet uit komt is het aan te raden om hulp in te schakelen.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je tips over hoe je jouw geldzaken op orde kan houden? Heb je behoefte aan meer specifieke informatie over verdiensten of kosten? Neem contact op met Spot 46.