titel_home

Andere werkplekken

Specialisaties

Binnen de seksuele dienstverlening is er de mogelijkheid om te specialiseren. Door je te specialiseren kun je een nieuwe klantengroep opbouwen. Het komt vaak voor dat je meer geld verdient als je een specialisatie beoefend. De meest voorkomende specialisaties staan hieronder beschreven.

SM

SM is de afkorting voor Sado Masochisme. SM houdt in dat jij als meester of meesteres de klant ‘domineert’ of andersom. Bij SM worden er handelingen verricht die pijnlijk kunnen zijn. Niet iedereen kan dit, het iemand anders ‘pijn’ doen is niet altijd makkelijk.

Bij SM is veiligheid en hygiëne voor jou en de klant heel belangrijk. Maak vooraf duidelijke afspraken met de klant. Spreek een “codewoord” met elkaar af wat je kunt zeggen als jij of de klant wil stoppen. Tip: kies een woord wat niets met seks te maken heeft zodat het niet iets is wat er uit opwinding wordt gezegd. Bijvoorbeeld: steunzool of witlof. Het beoefenen van SM is een vak wat kennis en vaardigheden vraagt en niet voor iedereen is weggelegd.

Role-play

Role-play betekent dat je een rol speelt tijdens het bezoek van een klant. Het is eigenlijk een soort toneelstuk tussen jou en de klant. De meest bekenden zijn een verpleegkundige/patiënt of werknemer/directeur. Bij role-play kun je gebruik maken van kostuums en hulpmiddelen.

Trio's

Een trio houdt in dat jij en twee anderen seks hebben met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld twee klanten ontvangen of samen met een collega een klant ontvangen. Je maakt vaak van te voren afspraken over wat ieders rol is. Bijvoorbeeld over of je ook aan lesbisch of homoseksueel contact doet. Denk bij een trio extra aan het gebruiken van een nieuw condoom bij het wisselen van partners. Het wisselen van condooms voorkomt dat je elkaar besmet met een soa.

Fetisj

Fetisjisme betekent dat iemand seksueel opgewonden raakt van een bepaald lichaamsdeel of object. Veel voorkomende fetisjen zijn voeten, leer, latex, slipjes en hoge hakken. Je kunt pas van een fetisj spreken als de seksuele opwinding afhankelijk is van het specifieke lichaamsdeel of object.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je meer weten over specialisaties op seksueel gebied? Wil je in contact komen met specialisten? Praten over je ervaringen? Neem dan contact op met Spot 46.