titel_home

Club / privéhuis

Werkvloer

Je kunt er voor kiezen om te werken in een club of een privéhuis. In een club is vaak een bar waar klanten een drankje kunnen drinken. In een privéhuis worden klanten discreet voorgesteld aan seksueel dienstverleners in een ontvangstruimte. Meestal heeft een privéhuis geen vergunning om alcohol te schenken.

Je werkt als seksueel dienstverlener in een club of privéhuis, wie kom je allemaal tegen op de werkvloer?

Exploitant

De exploitant is de man of vrouw van wie de club of het privéhuis is. Hij of zij is niet altijd aanwezig. Een exploitant heeft meestal een aantal medewerkers in dienst, zoals een beveiliger, een gastvrouw/-heer en/of barpersoneel.
De exploitant is er verantwoordelijk voor dat hij/zij zich houdt aan de regels die zijn gesteld voor het hebben van een seksbedrijf.

Gastvrouw/-heer

Alle clubs en privéhuizen hebben een gastvrouw/-heer. De gastvrouw/-heer ontvangt de klanten en is het aanspreekpunt voor de seksueel dienstverleners. Informeer bij de gastvrouw/-heer of de eigenaar wat zij/hij voor jou kan betekenen.

Collega's

In een club zit je samen met je collega’s aan de bar of in de algemene ruimte. Je hebt dus vrij veel contact met je collega’s.

In een privéhuis zit je samen met je collega’s in een huiskamer. Er is meestal een aparte ontvangstruimte voor de klanten waar je wordt voorgesteld aan de klant. Ook in een privéhuis heb je veel contact met collega’s.

Klanten

In een club zitten klanten in de algemene ruimte/aan de bar. In een club drinken klanten een drankje en het doel is om in contact te komen met een seksueel dienstverlener. Vaak kiest de klant zelf met wie hij in contact wil komen. Het is altijd uiteindelijk jouw keuze of jij ook contact wil met de klant. Ook is het jouw keuze of je wel of niet een alcoholisch drankje wil drinken.

In een privéhuis is er vaak een aparte ontvangstruimte voor de klant. In die ruimte worden de seksueel dienstverleners één voor één aan de klant voorgesteld. Na het voorstellen geeft de klant zijn keuze door aan de gastvrouw. De meeste privéhuizen hebben een camera bij de voordeur. Je kunt vooraf kiezen of je wel of niet aan de klant voorgesteld wil worden. Ook na het voorstellen kun je ervoor kiezen om niet met de klant naar de kamer te gaan.

Sommige klanten kunnen veeleisend of agressief zijn. Het komt voor dat een klant drugs of alcohol heeft gebruikt. Vraag vooraf aan de gastvrouw wat je kunt doen als je hulp nodig hebt.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Heb je vragen over jouw positie in een seksbedrijf? Heb je een conflict met de exploitant of een collega? Vind je het moeilijk om nee te zeggen tegen een klant? Neem contact op met Spot 46.

Ervaring?

Heb jij ervaring in het werken in een club of privéhuis? Wil jij jouw verhaal delen met anderen? We lezen graag jouw ervaring op de website. Schrijf hier jouw verhaal.