titel_home

Club / privéhuis

Geldzaken

Bij het werken in een club of privéhuis gelden vaak vaste prijzen. Voor de extra’s die je op de kamer doet, kun je zelf je prijs bepalen.

Inkomen

In een club is het gebruikelijk dat klanten betalen om binnen te komen. Voor dat geld kunnen ze met een seksueel dienstverlener een half uur op de kamer doorbrengen. In een privéhuis betaalt de klant pas als hij iemand heeft gekozen.

De prijzen voor de seksuele diensten zijn vaak vastgesteld door de exploitant. De prijzen zijn vaak afhankelijk van de tijd die de klant met jou doorbrengt. De standaardprijs is €50 voor ±15 minuten.

Bankrekening

Het is aan te raden om regelmatig je verdiende geld op een bankrekening te storten. Vaste lasten zoals je zorgverzekering en de huur van je woning kunnen op die manier (automatisch) betaald worden. Door een gedeelte van je inkomen apart te zetten op een spaarrekening, heb je geld achter de hand voor onverwachte uitgaven, voor als je een keer ziek bent of voor als je gestopt bent met werken (pensioen).

Kosten

Je betaalt geen huur voor de kamer. Wel kan het voorkomen dat je een hele dag aanwezig bent en maar een paar of geen klanten hebt gehad. De aanwezige uren verdien je niets, dit zou je kunnen zien als kosten.

Hou er rekening mee dat je ook kosten hebt voor je werkkleding, condooms en attributen (sponsjes, dildo, vibrator enz.). Bij sommige clubs en privéhuizen worden de condooms wel door de eigenaar betaald.

Werkvormen

In een club of privéhuis wordt gewerkt met het opting-in systeem of via de coöperatie. Meer informatie hierover kun je vinden bij het hoofdstuk belastingdienst.

Boekhouden

In een kasboekje houd je bij wat je per dag verdient en uitgeeft. Door dit overzicht houd je goed zicht op je geldzaken. Vraag aan de eigenaar of coöperatie aan het eind van de maand om een overzicht van jouw inkomsten en wat er is afgedragen aan de belastingdienst (loonstrook).

Schulden

Het op orde brengen en houden van een (financiële) administratie is niet altijd makkelijk. Het kan voorkomen dat je wel eens vergeet om een rekening te betalen en te maken krijgt met schulden. Vaak is het mogelijk om met de organisaties bij wie er een schuld is, een betalingsregeling te treffen. Doe dit zo snel mogelijk, anders loopt de schuld op. Als je hier zelf niet uit komt is het aan te raden om hulp in te schakelen.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je tips over hoe je jouw geldzaken op orde kan houden? Heb je behoefte aan meer specifieke informatie over jouw geldzaken? Kan je hulp gebruiken bij het regelen van je schulden? Neem contact op met Spot 46.