titel_home

Club / privéhuis

Gezond werken

Je werkt in de seksuele dienstverlening met je lichaam. Het is daarom belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Hoe doe je dat? Wat zijn veelvoorkomende klachten en hoe herken je ze?

Doe het veilig

Wanneer je seks hebt met een klant gebruik dan altijd een condoom. Gebruik een nieuw condoom bij wisselen tussen neuken, pijpen en anaal. Je kunt bijvoorbeeld een soa hebben in je keel waarmee jij jezelf vaginaal besmet. Gebruik bij beffen een beflapje of een opengeknipt condoom.

Soa

Soa’s zijn seksueel overdraagbare aandoeningen. Je kunt een soa oplopen als je onveilige seks hebt. Onveilige seks is neuken zonder condoom, pijpen zonder condoom of beffen zonder beflapje. Ook als het condoom scheurt of afglijdt loop je risico. Gebeurt dit? Dan kun je na 10 dagen een soa test doen. Ook van droogneuken kun je een soa oplopen. Bij droogneuken gaat de penis niet in de vagina of anus. Vaak merk je niet dat je een soa hebt. Je hebt dan geen klachten of alleen vage klachten. Zonder dat je het merkt, kan een soa schadelijk zijn voor je lichaam. En je kunt een soa wel doorgeven!

Er zijn virale en bacteriële soa’s. Virale soa’s blijven meestal in je lichaam en klachten kunnen daardoor weer terugkomen (herpes, HIV, hepatitis B, wratjes). Bacteriële soa’s zijn vaak goed te genezen (chlamydia, gonorroe, syfilis). Het is wel belangrijk dat je niet te lang met een soa blijft doorlopen. Je kunt bijvoorbeeld onvruchtbaar worden.

Vind jij gezond werken belangrijk?

Doe het volgende:

  • als je geen klachten hebt, doe dan vier keer per jaar een soa onderzoek. Dit bestaat uit een bloedonderzoek en/of een orale, urine, vaginale en anale zelftest. Deze testen kun je op woensdagavond en vrijdagmiddag gratis en op vertrouwelijke basis doen bij Spot 46. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.
  • laat je altijd testen als het condoom is geklapt of als je onveilige seks hebt gehad.
  • heb je klachten? Laat je voor de zekerheid dan spoedig testen. Dit kan 5 dagen per week bij het Centrum Seksuele Gezondheid (CSG Haaglanden).

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je je gratis en op vertrouwelijke basis laten testen op soa’s? Wil je een vaccinatie krijgen die beschermt tegen Hepatitis B? Kom naar het spreekuur van het CSG Haaglanden bij Spot 46, elke woensdag van 18.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 13:30-16:00 uur. Wil je meer weten, neem contact op met Spot 46.