titel_home

Man

Gezondheid

Je lichaam speelt een grote rol in het werken in de seksuele dienstverlening. Daarom is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en gezond te blijven.

Voeding

Voeding is de brandstof voor je lichaam. Hoe je planning er ook uit ziet, het is belangrijk om drie hoofdmaaltijden te eten op een dag. Daarnaast kun je drie à vier maal per dag iets tussendoor eten zoals een appel of cracker. Probeer gevarieerd te eten. Groente en fruit zijn belangrijk om elke dag te eten omdat je dan genoeg vitaminen en vezels binnen krijgt.

Slaap

Slaap is dé manier om de hersenen op te laden en klaar te maken voor de nieuwe dag. Je hersenen krijgen de kans om alle gegevens te reorganiseren, nieuw geleerde informatie beter te verwerken en herinneringen te organiseren. Voor een volwassene is 8 uur slaap voldoende.

Veilig werken

Aan de binnenkant van je anus en je mond zitten slijmvliezen. Wanneer er contact is met sperma of bloed met slijmvliezen kun je een soa of HIV oplopen. Daarom is het belangrijk om altijd een condoom te gebruiken. Het gebruik van een condoom beschermt jou en de klant.

Voor meer informatie over veilig seksueel contact, klik hier

De GGD adviseert mensen die werken in de erotische branche om je elke 3 maanden te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Je kunt elke woensdag van 18.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 13:30-16:00 uur bij Spot 46 terecht voor een gratis en vertrouwelijke soa-test. Een afspraak maken is niet nodig. Wil je liever naar het  Centrum Seksuele Gezondheid, klik dan hier voor meer informatie. 

Vind jij gezond werken belangrijk?

Doe dan het volgende:

  • als je geen klachten hebt, doe dan vier keer per jaar een soa onderzoek. Dit bestaat uit een bloedonderzoek en/of een orale, urine en anale zelftest. Deze testen kun je op vrijdagmiddag gratis en anoniem doen bij Spot 46. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.
  • laat je altijd testen als het condoom is geklapt of als je onveilige seks hebt gehad.
  • heb je klachten? Laat je voor de zekerheid dan spoedig testen. Dit kan 5 dagen per week bij het Centrum Seksuele Gezondheid.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Heb je vragen over je gezondheid? Wil je je gratis en anoniem testen op soa en HIV? Wil je meer informatie over veilig werken en sekstechnieken? Neem dan contact op met Spot 46.