titel_home

Ramen

Werkvloer

Je werkt als seksueel dienstverlener in een raamstraat, wie kom je allemaal tegen op de werkvloer?

Exploitanten

De exploitant is de eigenaar van de ramen en kamers. De exploitant dient zich te houden aan de regels die gesteld zijn voor het verhuren van ramen. Hij controleert of je 21 jaar of ouder bent, of je legaal mag werken in Nederland en of je vrijwillig werkt. De exploitant mag niet bepalen wanneer en hoe lang je werkt of welke klanten jij binnen laat.

Gastvrouw/-heer

Op sommige werkplekken werkt een gastvrouw/-heer. Zij/hij zorgt voor schoonmaak, schone handdoeken en verkoopt condooms. Informeer bij de gastvrouw of exploitant wat zij/hij voor jou kan betekenen.

Collega's

In één pand bevinden zich meerdere ramen en kamers waar seksueel dienstverleners werken. Je hebt meestal niet veel contact met collega’s tijdens het werk. Je kunt er voor kiezen om contact te zoeken met collega’s.

Klanten

De klanten lopen buiten langs de ramen. Als een klant interesse heeft dan spreekt hij je aan. Je bepaalt zelf wie je wel of niet binnen laat. Ook kies je zelf hoeveel geld je vraagt en welke seksuele handelingen je wilt verrichten. Sommige klanten kunnen veeleisend of agressief zijn. Het komt voor dat een klant drugs of alcohol heeft gebruikt. Bedenk vooraf of je diegene binnen laat en wat je doet als je hulp nodig hebt.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen

Heb je vragen over jouw positie in een seksbedrijf? Heb je een conflict met de exploitant of een collega? Neem contact op met Spot 46.

Ervaring?

Heb jij ervaring in het werken in een raamstraat? Wil jij jouw verhaal delen met anderen? We lezen graag jouw ervaring op de website. Schrijf hier jouw verhaal.