titel_home

Vrouw

Gezondheid

Je lichaam speelt een grote rol in het werken in de seksuele dienstverlening. Daarom is het belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen en gezond te blijven.

Voeding

Voeding is de brandstof voor je lichaam. Hoe je planning er ook uit ziet; het is belangrijk om drie hoofdmaaltijden te eten op een dag. Daarnaast kun je drie à vier maal per dag iets tussendoor eten zoals een appel of cracker. Probeer gevarieerd te eten. Groente en fruit zijn belangrijk om elke dag te eten omdat je dan genoeg vitaminen en vezels binnen krijgt.

Slaap

Slaap is dé manier om je hersenen op te laden en klaar te maken voor de nieuwe dag. Je hersenen krijgen de kans om alle gegevens te reorganiseren, nieuw geleerde informatie beter te verwerken en herinneringen te organiseren. Voor een volwassene is 8 uur slaap voldoende.

Gezonde vagina

Elke vrouw heeft bacteriën die in je vagina leven. Deze bacteriën zorgen voor een evenwichtige zuurgraad die een goede afweer is voor ‘slechte’ bacteriën.

Je houdt je vagina gezond door alleen te wassen met lauwwarm water. Het is aan te raden geen zeep of desinfecterende middeltjes te gebruiken. Gebruik ook geen middeltjes die je kan kopen bij de drogist die beweren goed te zijn voor je vagina. Deze producten verstoren de natuurlijke balans in je vagina.

Als je last hebt van jeuk en afscheiding kan dit duiden op een schimmelinfectie of een soa. Als je klachten hebt ga dan naar je huisarts, het Centrum Seksuele Gezondheid of kom naar Spot 46 voor het spreekuur op woensdag van 18.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 13:30-16:00 uur. Voor het spreekuur bij Spot 46 is het niet nodig om een afspraak te maken.

Let op! Crèmes die een schimmelinfectie behandelen kunnen vetten bevatten die het condoom aantasten, het condoom kan dan stuk gaan.

Menstruatie

Als je wilt werken tijdens je menstruatie dan zijn er speciale sponsjes verkrijgbaar. Sponsjes breng je in je vagina en deze vangen het bloed op. De sponsjes beschermen niet tegen soa, dus het is belangrijk om ook een condoom te gebruiken.

Het is belangrijk om een sponsje niet langer dan 8 uur in te houden en dan weg te gooien. Gebruik een sponsje nooit vaker dan 1 keer.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Wil je meer informatie over een gezonde levensstijl. Heb je een vraag over soa’s? Neem dan contact op met Spot 46.