titel_home

Aan de slag in de seksuele dienstverlening

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Werk en gezondheid

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Algemene informatie over verzekeringen

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Wetten, regels en vergunningen

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Rechtsvormen en Geldzaken

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Loopbaanontwikkeling

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

Allerlei

/

1) Waar kan ik voor juridisch advies terecht?

Bij Spot 46 is er twee keer per week een juridisch spreekuur. Op woensdag van 15.00 - 17.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Je hoeft hier geen afspraak voor te maken.

2) Wanneer heb ik als seksueel dienstverlener een werkvergunning nodig?

Kom je uit een land binnen de EU, dan heb je geen werkvergunning nodig. Heb je niet de nationaliteit van één van de EU-lidstaten of kom je uit Bulgarije of Roemenië dan kun je niet werken via het opting-in systeem of je aansluiten bij de coöperatie. Je kunt wel als zelfstandige ondernemer aan de slag in de seksuele dienstverlening in de raamstraat.

Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.

3) Wanneer heb ik een verblijfsvergunning nodig?

EU/EER-onderdanen hebben voor verblijf in Nederland geen verblijfsvergunning nodig. Zij kunnen na de vrije termijn van 3 maanden in Nederland blijven als zij een ziektekostenverzekering hebben en voldoende en duurzame middelen, c.q. werk of uitzicht op werk in Nederland of in hun eigen EU-land (grenswerkers). Zij kunnen een verblijfsvergunning/verblijfssticker aanvragen maar zo’n vergunning is declaratoir, niet constitutief voor het verblijf. Alle anderen hebben wel een verblijfsvergunning nodig voor legaal verblijf in Nederland.

Deze overigen, niet-EU/EER- onderdanen dus, zijn in twee categorieën te verdelen:

  • zij die een machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) nodig hebben - een soort visum voor mensen die langer dan 3 maanden in Nederland willen verblijven, tevens voorwaarde voor het verkrijgen van verblijfsvergunning
  • niet-MVV-plichtigen. Onder deze laatste categorie vallen (onder meer) Amerikanen, Australiërs, Canadezen, Japanners en Koreanen.


Wil je meer weten? Neem contact op met Spot 46.