titel_home

03.03.2016 15:03 Leeftijd: 5 yrs

Online SOA zelftesten...?

Online soa-zelftesten

Via verschillende websites worden soa-testen te koop aangeboden. Vaak kun je zo’n test zelf afnemen en insturen zonder dat er een gesprek met een arts of verpleegkundige plaatsvindt. Om een betrouwbare testuitslag te krijgen is het juist belangrijk dat je persoonlijk advies krijgt over de welke testen je nodig hebt en wanneer je deze het beste kunt doen. Gebeurt dit niet goed, dan kan het zijn dat de test zegt dat je geen soa hebt, terwijl je eigenlijk wel een soa hebt (maar op het moment van testen nog niet zichtbaar was). Wij adviseren je dan ook om géén zelftesten online te bestellen. Laat je adviseren en testen via je huisarts of via het soa-spreekuur van de GGD.

Soa-test bij de huisarts

Om je goed en betrouwbaar te laten testen kun je terecht bij de huisarts. Hij/zij kan met jou bespreken welke onderzoeken er nodig zijn voor jouw situatie. Als je behandeling nodig hebt dan weet de huisarts precies wat je wel en niet mag krijgen. En als het nodig is om je naar een specialist te verwijzen dan kan hij/zij je helpen met die verwijzing.

Soa-spreekuur @Spot46

 Je kunt er ook voor kiezen om langs te komen op het soa-spreekuur van Spot 46 op de vrijdagmiddag (13:30-16:30) of een afspraak maken bij het Regionaal soa-centrum van de GGD. Behalve testen op soa kun je op dit spreekuur terecht voor vragen over onder andere seksualiteit, anticonceptie, zwangerschap en seks tegen je zin. Als je klachten hebt die niet bij een soa passen dan moet je naar de huisarts voor verder onderzoek