titel_home

Stoppen

Denk je er wel eens over na of je de komende jaren in de seksuele dienstverlening wilt blijven werken? Het kan zijn dat je niet meer zoveel geld verdient als vroeger, dat het werk lastig blijkt te combineren met een gezin of dat je gewoon klaar bent met dit werk. Wat nou als je besloten hebt te stoppen met werken in de seksuele dienstverlening? Hoe doe je dat? En… wat ga je dan doen? Bij Spot 46 kunnen we je stap voor stap coaching bieden.

Oriëntatie

Waar droom je van? Wat maakt je nu echt blij? Voor sommigen is deze vraag gemakkelijk te beantwoorden en voor anderen weer niet. Nadat je hebt besloten om uit de sesuele dienstverlening te stappen is het goed om jezelf voldoende tijd te gunnen om je te oriënteren. Je kunt voor jezelf een stappenplan maken. De medewerkers van Spot 46 kunnen je hier eventueel bij helpen.

Als je nog niet zeker weet wat voor werk er goed bij je past is het mogelijk om bij Spot 46 interessetesten te doen. Ook kun je deelnemen aan een workshop ‘Droom van een Passie’. Tijdens deze workshop ontdek je wat je kwaliteiten en wensen zijn.

Het kan zijn dat je droombaan niet direct tot de mogelijkheden behoort. Geldzaken, opleidingsniveau en/of geestelijke gezondheid kunnen je mogelijkheden beperken. Omdat het zo verschilt per persoon, kunnen we geen kant en klaar voorbeeld geven van de mogelijkheden voor een andere baan of studie. Samen met een coach kun je op zoek gaan naar wat er wél mogelijk is voor jou.

Vacatures

De één gaat werken in een café, de ander begint voor zichzelf als schoonheidsspecialiste en weer een ander werkt in de thuiszorg. Er zijn niet heel veel vacatures vrij op dit moment. Het is niet gemakkelijk om een nieuwe baan te vinden. Toch is het zeker niet onmogelijk. Er zijn veel vacaturesites op internet te vinden. Behalve internet kun je langs bedrijven gaan om aan te geven dat je op zoek bent naar werk. Voor beide geldt dat je wel een CV nodig hebt.

Solliciteren

Als je een leuke vacature hebt gezien en wilt solliciteren, is het verstandig om na te gaan wat je daar voor nodig hebt. Spot 46 biedt een workshop ‘Solliciteren’ aan. Hierin ga je aan de slag met het maken van een CV, een sollicitatiebrief en kun je een sollicitatiegesprek oefenen. Je kunt besluiten om niet te vermelden dat je in de seksuele dienstverlening hebt gewerkt, het is goed om te bedenken wat je dan wél vertelt. Uiteraard kun je dit ook bespreken met een coach van Spot 46.

Ander werk, ander leven?

En als je dan een nieuwe baan hebt? Of je bent bezig met die geweldige studie…. Het is vast even wennen. Je kunt de mensen uit het werk missen of het werk zelf, het avontuur. Hoe ga je er mee om als je ex-klanten tegenkomt, je financieel even krap zit of je je eenzaam voelt? Je kunt dit soort dingen altijd bespreken bij Spot 46. Je kunt je ervaringen insturen via de mail of langskomen voor een gesprek.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Ben je aan het twijfelen of je wel of niet wil stoppen met werken in de seksuele dienstverlening? Wil je hulp bij het maken van een stappenplan? Wil je meer informatie over solliciteren? Wil je hulp bij het maken van een CV? Heb je behoefte om je verhaal te delen? Neem dan contact op met Spot 46.