titel_home

Ramen

Geldzaken

Bij het werken achter het raam bepaal je zelf de prijs van je diensten. Naast de raamhuur betaal je ook belasting over je verdiensten. Omdat je als zelfstandig ondernemer werkt achter het raam, is het van belang om je geldzaken goed op orde te hebben.

Inkomen

De standaardprijs is €50 voor ±15 minuten.

Bankrekening

Het is aan te raden om regelmatig je verdiende geld op een bankrekening te storten. Vaste lasten zoals je zorgverzekering en de huur van je woning kunnen op die manier (automatisch) betaald worden. Door een gedeelte van je inkomen apart te zetten op een spaarrekening, heb je geld achter de hand voor onverwachte uitgaven, voor als je een keer ziek bent of voor als je gestopt bent met werken (pensioen).

Kosten

Je betaalt raamhuur aan de exploitant. In de straten van Den Haag (Geleenstraat/ Hunsestraat en Doubletstraat) variëren de prijzen per dagdeel van €100 tot €175 euro. Vraag de exacte huurprijs na bij de exploitant.

Houd er rekening mee dat je ook kosten hebt voor je werkkleding, condooms en attributen (sponsjes, dildo, vibrator enz.)

 

 

Boekhouden

In een kasboekje houd je bij wat je per dag verdient en uitgeeft. Door dit overzicht houd je zicht op je geldzaken. Je kunt er voor kiezen om zelf je belastingaangifte te verzorgen of je kunt een boekhouder vragen om dat te doen. Voor ongeveer €450 per jaar kan een boekhouder de belastingaangifte voor jou verzorgen. Het voordeel is dat hij/zij op de hoogte is van de regels die er gelden en eventuele belastingvoordelen kan toepassen. Het is hoe dan ook verstandig om je geldzaken goed op orde te hebben. Je bent zelf eindverantwoordelijke voor je bedrijfsvoering.

Schulden

Het op orde brengen en houden van een (financiële) administratie is niet altijd makkelijk. Het kan voorkomen dat je wel eens vergeet om een rekening te betalen en te maken krijgt met schulden. Vaak is het mogelijk om met de organisaties bij wie er een schuld is, een betalingsregeling te treffen. Doe dit zo snel mogelijk, anders loopt de schuld op. Als je hier zelf niet uit komt, is het aan te raden om hulp in te schakelen.

Wat kan Spot 46 voor jou betekenen?

Op zoek naar een betrouwbare boekhouder? Heb je behoefte aan meer specifieke informatie over jouw geldzaken? Neem contact op met Spot 46.