titel_home

22.05.2019 17:11 Leeftijd: 1 year

Ludiek filmpje laat overeenkomsten zien tussen sekswerk en ander werk

Niet durven uitkomen voor je eigen beroep? Honoursstudenten Henriette Schukking (studente HRM), Tim van Blerck (student Informatica) en Jill van Engelen (studente Toegepaste Psychologie) van de Hogeschool Leiden hebben zich de afgelopen paar maanden ingezet om bewustwording te creëren over het stigma rondom sekswerkers, die vaak verzwijgen wat voor werk zij doen uit angst voor afkeuring door de maatschappij.

Dit deden zij voor Spot 46. Dat is dé plek in de regio Haaglanden waar je terecht kunt voor gratis informatie en advies over werken in de seksuele dienstverlening. Het doel van Spot 46 is positieverbetering van sekswerkers en een van de kerntaken is het destigmatiseren van ‘sekswerk’. De studenten hebben zich gefocust op de bewustwording met betrekking tot het stigma rondom sekswerkers. Henriette Schukking: “Op ons veldwerk gingen we in gesprek met verschillende sekswerkers en zijn wij geschrokken van het feit dat veel sekswerkers hun beroep verzwijgen uit angst voor afkeuring door de maatschappij.”  
 
Tijdens hun onderzoek naar de uitwerking van stigma, kwamen de studenten erachter dat als we ons bewust worden van de vooroordelen die we hebben, dit invloed heeft op ons gedrag en besluitvormingsproces. Het blijkt dat we positievere vooroordelen hebben over mensen die op ons lijken. Daar hebben de studenten op ingespeeld bij het maken van hun eindproduct: een filmpje waarin ze mensen met verschillende beroepen – inclusief één sekswerker - dezelfde vragen stellen, met als doel de bewustwording over de overeenkomsten tussen het beroep van een sekswerker met dat van ieder ander. Lijkt uw beroep op dat van een sekswerker? Via de onderstaande link kunt u zelf oordelen:  

https://www.youtube.com/watch?v=Kad0d2Fy0CY